twitter och #merkateder

Det var en gång en lärarinna i det lilla landet Sverige.

En söndagsmorgon i mars månad gick öppnade hon som vanligt sin morgontidning (DN) och satte sig med en kopp kaffe för att läsa debattartikeln som landets utbildningsminister skrivit.  Som vanligt när denne minister uttalar sig så blev denna lärarinna oerhört provocerad. Lärarinnan började plötsligt t.o.m prata skolpolitik där vid söndagsfrukosten!

När lärarinnans familj hade tröttnat på monologen där lärarinnan försökte se det positiva med ministerna formulering ”mer katederundervisning”. Den lilla lärarinnan blev plötsligt orolig då hon tidigare under samma läsår kastat ut den över två kvadratmeter stora katedern som hon tidigare hade i klassrummet, till förmån för ett flexiblare undervisningssätt och ett ståbord som passar lärarinnans dator så att hon kan koppla in världen i klassrummet via internet-dator-projektor-skärm.

Den lilla lärarinnan som sagan här handlar om gick till sin trygghet Twitter för att få reda på vad hennes pedagogiska förebilder hade att säga om detta. På Twitter hade det skapats ett flöde döpt till #merkateder dit många av lärarinnans pedagogiska förebilder hade adresserat sina inlägg.

Den lilla lärarinnan skickade också några twittringar till #merkateder och följde med spänning flödet under söndagen. Lärarinnan blev så förtjust övar att det i landet Sverige faktiskt fanns så många som ägnade så mycket energi och tanke, en ledig söndag, till diskussioner om lärarrollen och varm i hjärtat av att få vara del av många av dessa kloka pedagogers twitterflöde.

Lärarinnan funderade länge på om hon skulle göra ett eget blogginlägg om det som lärarinnan lägger i ordet ”katederundervisning” när hon blir så provocerad menn ändrade sig sedan när hon såg så många andra som skrivt så många kloka saker om det.

Den lilla lärarinnan som blev så provocerad av ministerns uttalanden bestämde sig istället för att försöka samla länkar till alla kloka blogginlägg och tänkte nu börja söka reda på dem.

Just idag när denna saga skrives hittade hon tre

http://jeppesenblog.blogspot.com/

http://www.gogab.se/2011/dag-2-med-merkateder

http://www.gogab.se/2011/dag-1-med-merkateder

men den lilla lärarinnan vill gärna ha fler tips.

Lärarinnan vill med denna text tacka alla som gör hennes liv som lärare så mycket intressantare genom sitt enorma engagemang i dagsaktuella frågor.

4 responses to this post.

  1. […] #merkateder och den stora tystnadenBarbara on Folkpartiet, #merkateder och den stora tystnadentwitter och #merkateder « matteochno on Dag 2 med […]

    Svara

  2. […] #merkateder och den stora tystnadenBarbara on Folkpartiet, #merkateder och den stora tystnadentwitter och #merkateder « matteochno on Dag 2 med […]

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: