scratch på matten med 8a!

Nu har vi haft kul! Eleverna i 8a fick i hemuppgift att programmera lite i Scratch. De fick inte någon egentlig genomgång, däremot en länk till: http://teknikfreaks.wordpress.com/tips-om-hur-man-gor-scratchspel/ där Anders Berggren visar lite om hur man gör och vad hans elever gjort.

Uppgiften för mina elever var att de skulle göra någon liten animation, spel eller ”händelse” där helst kommandot ”gå till x-koordinat och y-koordinat”. Detta för att vi precis ska jobba med samband och koordinater i matten.

Idag på lektionen fick alla visa sina ”alster” via projektorn. Oj så duktiga de är!!! Och det som var riktigt kul var att några av de som har en lite tillbakadragen roll i vanliga fall i klassrumsdiskussionen fick ”glänsa” lite. Mycket prat om x och y-koordinater blev det också!

Här är några av ”scratch-arna”
Scratch Project

Scratch Project

Annonser

One response to this post.

  1. Visst blir man glad. X-Y blir någonting annat än X-Y på papper. Och lärandet sipprar ut från klassrummet och hem vid den egna datorn. Det finns bara möjligheter. OCH 2012 är det Scratchkonferens på MIT MediaLAB i Boston… 🙂 Sök pengar på Atlas programkontoret.

    KUL!

    /Anders

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: